Eden


The Passion

A commission to design a weather proof and habitable living space replacing an existing 10 x 7m veranda over carport. The two storey structure has been designed to have the appearance and functionality of a traditional glassed conservatory in the 1920's vernacular. Bi fold doors and louvered glassed panels provide the space with unobstructed ventilation on three and a half sides also giving access to the existing second floor veranda.

Beneath the conservatory is the heart of the structure, a three bay garage and offset secure bicycle lock up. All at ground level complete with ample storage and access to the home's cellar / workshop. All hidden behind a trio of automated bespoke cedar barn doors.

As with most GM projects; to make selections and recommendations on:

  • Surface finishes
  • Non structural elements such as work benches, cabinetry, etc
  • Lighting and switching
  • Compressed air feeds
  • Colour selections
  • Air circulation options including passive heating and ceiling fans
  • Storage
  • Plumbing provision for extra WC
  • Garage doors
  • Currently at pricing.